maanantai 18. helmikuuta 2013

Ammattimuusikon arkea



Hei vaan kaikille, J-P tässä kirjoittelee ensimmäistä Seamusblogiansa.
Laivamuusikon viihtyisä koti

Aiheena on niinkin kiinnostava juttu kuin bändissä soittaminen ammattimuusikon näkökulmasta. Eli se, miten hankalaa oikeastaan on olla ammatiltaan muusikko ja soittaa samalla bändeissä.

Aluksi pitää tietysti mainita, että jaksan vieläkin ihmetellä sitä, miten joku yritys suostuu maksamaan bändille useita tuhansia siitä että käydään raapimassa jotain puolivillaisia versioita kasarihiteistä, kun taas sitten omaa musiikkia esittävä bändi joka on treenannut matskuaan kuukausikaupalla ei saa yleensä keikoista mitään. Eikä siinä, kyllähän monet bändit oman musiikin esittämisestäkin saavat korvauksen, mutta useissa tapauksissa se raha pitää tehdä soittamalla jotain ihan muuta.

Ei siis riitä, että omien bändien eteen joutuu tekemään ilmaiseksi töitä sekä studiossa että keikoilla, vaan näissä hommissa niiden takia joutuu perumaan myös sellaisia töitä, joista maksetaan. Molempien keikat ovat usein juuri viikonloppuisin ja vielä sen verran samoihin aikoihin, että ei niitä juurikaan tehdä kuin yksi kerrallaan. Tälläkin hetkellä kirjoittelen tätä laivalla ennen kuuden setin keikkaa, ja huomenna tänne on tulossa tuuraaja, jotta pystyn tekemään Seamuksen keikat.

No miksi sitten näitä bändijuttuja teen? Koska monestakaan rahakeikasta ei juuri muuta jää käteen kuin se raha. Ja vaikka se tärkeää onkin, niin ei pelkästään sillä perusteella tämän alan töitä kannata
Laivamuusikko ulkoilee
tehdä, helpompiakin keinoja rikastumiseen löytyy. Itselleni bändeissä soittaminen ja oman musiikin tekeminen on kuitenkin aina ollut paljon tärkeämpää kuin ammattimuusikkona toimiminen, joka on tullut lähinnä sivutuotteena. Vaikka esimerkiksi Seamuksessa median kiinnostuksen tuntuu herättävän lähinnä bändin jäsenten väliset sukulaisuussuhteet, on itselleni silti ratkaisevan tärkeää se, mitä sinne levylle on soitettu. Uuden levyn eteen on nähty huomattavasti vaivaa, ja mielestäni se kuuluu lopputuloksessa. Menkää kuuntelemaan vaikka Spotifyyn ja arvioikaa itse.






J-P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti