perjantai 18. tammikuuta 2013

Terveisiä Amerikan ihmemaasta



"Sillä jos tää ois Jenkkilä, ei tarvis levitellä oman bändin tarroja..."

Ennen levyn julkaisua Suomisen pariskunta ehti vielä pikavisiitille Amerikkaan katsomaan, miten ne tarrat täällä sitten leviävät. Pääkohteena oli Washington D.C., jossa meitä isännöivät Suomen suurlähetystön puolesta Jules ja Rauno sekä Heta ja Mikko.

Paparazzikuva Raunosta ja Juleksesta

"Oh say can you see..."


Not really. Sää oli poikkeuksellisesti niin sumuinen, ettei muistomerkkejä ja Valkoista taloa voinut nähdä viittä metriä kauempaa. Lauri Törni sentään saatiin bongattua Vietnam-monumentistä. Lisäksi ansaitsisimme ensimmäisen palkinnon urheasta museokierrosurakasta.





Tällä tulivat Apollon pojat takaisin maan kamaralle. Air & Space Museum.

Kohtaaminen rexin kanssa.
Museum of Natural History oli suosikkejamme.


"Get your kicks on Route 66..."

Legendaarista kuuskutosta päästiin huristamaan pikku pätkä, kun lähdettiin kaupungin ulkopuolelle ostosreissuun. Jussi teki päivän ykköslöydön ja osti kuuskytlukulaisen Vox AC10 -kitaravahvistimen. Nyt on arvatenkin hymy korvissa.


"Bye bye miss American pie..."

Vaikka ehkä perinteisesti USA:ta ei pidetäkään kulinarismin mekkana, reissumme on ollut varsin ruokapainotteinen. Five Guys -hampparit ovat saavuttaneet suuren suosion. Kokoa ja makua, ei majoneesissa uitettua. Ehtisikö joku hoitaa ketjun Suomeenkin? Lisäksi on tietysti vedetty kaksin käsin maapähkinävoita ja keksitaikinajäätelöä, ja Nykissä meitä odottavat vielä Johny's Diner ja Ninja-ravintola. ("The good ol' boys were drinking whisky and rye..." Ja kyllähän ne seurueen miehet ovat melko järjestelmällisesti kartoittaneet ja pisteyttäneet maan oluttarjonnan.)






Tällä kiesillä on huristeltu ensimmäisenä
Amerikan mantereen halki. Meidän kiesimme
on yhä mietinnän alla.
"Get your motor running, get up on the highway..."

Nyt pyörät vievät meitä kohti Manhattania. Siellä ehditään seikkailla vielä parisen päivää. Tarrojen arvoitus on edelleen ratkaisematta. Toivomme avun löytyvän Lower East Sideltä. Jos ei, niin varasuunnitelmana juonitaan jo ajoreissua mantereen halki.

Anna & Jussi





P.S. Loppuanekdootti: Pomon "Born in the USA", josta on ajan saatossa tullut käytännössä Amerikan toinen kansallislaulu, on alunperin tehty kritisoimaan Amerikkaa ja Vietnamin sotaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti